Kuusiniemi Palvelut Oy on ostanut Kuusamon Kukka ja Hautaus Heikkilän liiketoiminnan ja liiketilat. Liiketoiminta siirtyy Kuusiniemelle 27.3. Nykyiset omistajat Vuokko ja Toivo Heikkilä ovat kuitenkin toiminnassa mukana vielä huhti-toukokuun ajan perehdyttämässä meitä uusia yrittäjiä.

Kuusamon kukka ja hautaus Heikkilä on palvellut asiakkaita Kuusamon seudulla yli 50 vuotta. Heikkilät aloittivat alun perin 1940-luvulla perustetun hautaustoimiston yrittäjinä 1.8.1970.

Vuokon ja Toivon tytär Minna Heikkilä-Tuovila on floristimestari, joka jatkaa työtään yrityksessä. ”Olen tosi iloinen, että vanhempani saavat tässä kypsässä iässä jäädä reilusti eläkkeelle, ja Annukka ja Petri tulevat tähän yrittäjäpariskuntana jatkamaan äidin ja isän työtä ja toisaalta tähän minulle työkavereiksi.” Myös Hillevi Lepistö jatkaa Kuusiniemen palveluksessa ”Teen kukkalaitteita, vainajan laitto- ja kuljetustehtävissä, lisäksi huolehdin hallinnollisista asioista,” Hillevi kertoo

Hautauspalvelu Kuusiniemi on toiminut Oulussa reilut kuusi vuotta. Petri Kuusiniemi on kolmannen polven hautausalan yrittäjä. Hänen isoisänsä Veikko Puijola perusti Hautaustoimisto Puijolan Kemiin vuonna 1969. Puijola toimii Kemissä yhä, Petrin äidin Soile Puijolan johdolla. Petri on saanut oppinsa isoisä Veikolta ja äiti Soilelta. Annukalla on vahva yrittäjätausta, Kuusiniemen lisäksi Annukka on yrittäjä Antell-konsernissa. ”Kuusamo oli meille hyvin luonnollinen suunta laajentaa liiketoimintaa. Petri toimii vapaa-ajallaan hiihdonopettajana Rukalla ja meillä on myös mökki siellä. Annukka on viettänyt lapsuutensa lomat Rukalla asuntovaunussa perheensä kanssa ja saanut sitä kautta useita kuusamolaisia ystäviä. Kuusamo on tullut tutuksi myös ajoilta, jolloin Antellilla vielä oli leipomo”, Petri ja Annukka kertovat. ”Kukkakauppa on meille aivan uusi juttu. Onneksi Minna on taitava floristimestari ja hän jatkaa yrityksessä ja palvelee asiakkaita aivan kuten ennenkin”, Annukka jatkaa.

Hautausala on aivan erityinen toimiala. ”Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että poismenneen viimeinen matka on yhtä arvokas kuin elämä. Toinen tehtävämme on auttaa läheisiä hoitamaan järjestelyt, tukea niin asioiden hoitamisessa kuin surussa,” Petri Kuusiniemi summaa.