Tiedätkö mistä hautajaisjärjestelyiden hinta muodostuu? Asia, jonka kysymistä arastellaan yhä aivan suotta. Tässä tietoa aiheesta, kuvissa on muutamia esimerkkipaketteja. Meidän toiveemme on, että läheisensä menettäneet omaiset voisivat tulla rohkeasti meille keskustelemaan asiasta. Se ei sido vielä mihinkään. Hintaan on myös mahdollista vaikuttaa todella paljon omilla valinnoilla. Meille on tärkeää, että kaikissa tilanteissa läheiset tietävät mitä mikin maksaa. Emme peri erillisiä toimisto- tai palvelumaksuja, kokonaishinta muodostuu tuootteista ja konkreettisista palveluista.

Hintaan vaikuttaa erityisesti arkun valinta. Meillä edullisin arkku maksaa 575 eur ja kallein 4230 eur. Keskihintaisia arkkuja on valikoimassamme varsin paljon. Mikäli arkkuun tarvitaan kahvat maksaa se hiukan lisää. Kahvat helpottavat kantamista kovasti.

Pakettiin on laskettu mukaan ns. välttämättömät hautaustoimiston kustannukset. Paketti ei sisällä arkun kahvoja eikä kukkalaitetta eikä esim. seurakunnan kuluja.

Vainajan vaatetus: mikäli vainajalle puetaan hautaustoimistosta ostettava vaatetus maksaa tämä 35 eur – 110 eur vaatevalinnasta riippuen. Poisnukkuneelle voidaan pukea myös läheisten valitsemat omat vaatteet. Sukat voivat olla puuvilla- tai villasukat, ne kuuluvat meillä aina hintaan.

Kuljetusten tarpeella on iso merkitys hintaan. Mitä useampi kuljetus ja mitä pidempi kuljetusmatka sitä suuremmat kustannukset. Kirkko ja hautausmaa vaikuttavat tähän. Mikäli hautajaiset ovat Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa ja hautapaikka on kirkkomaalla, ei siunauspäivänä tarvita kuljetuksia. Nilon ja Ristikankaan hautausmaalle tarvitaan kuljetus. Eniten kustannuksia syntyy Käylän hautauksista.

Pakettiin on laskettu mukaan ns. välttämättömät hautaustoimiston kustannukset. Paketti ei sisällä arkun kahvoja eikä kukkalaitetta.

Kuluja syntyy lisäksi kukista, yleensä arkun päälle hankitaan arkunkoriste, lisäksi hautajaislaskuun laitetaan useimmiten lähiomaisten kukat. Hautajaisten jälkeen kuluja voi syntyä hautakivestä tai kiven kaiverruksesta tai laatasta, perunkirjoituksesta ja perinnönjakokirjasta. Kuolinilmoitus on myös suhteellisen suuri kuluerä. Seurakunta ja pitopalvelu laskuttavat lisäksi omista palveluistaan. Mikäli vainaja tuhkataan tulee hankittavaksi uurna ja kuluja syntyy tuhkausmaksusta sekä vainajan kuljetuksesta tuhkaukseen Rovaniemelle, Kajaaniin tai Ouluun.

Pakettiin on laskettu mukaan ns. välttämättömät hautaustoimiston kustannukset. Paketti ei sisällä arkun kahvoja eikä kukkalaitetta.

Tervetuloa keskustelemaan asiasta, meille voi laittaa myös sähköpostia tai soittaa.

Kerromme mielellämme myös muiden palveluidemme hinnasta. Hautausasiakkaillemme tarjoamme myös perunkirjoituspalvelun.

Lämmöllä Hautauspalvelu Heikkilän väki