Hautamuistomerkki on muistojen pysyvyyden symboli. Uusien hautakivien lisäksi kauttamme saa lisäkaiverruksia ja huoltoja vanhoihin muistomerkkeihin.

Hautakivet

Kauttamme saatte laadukkaita Kivilähteen hautakiviä (linkki avautuu uuteen välilehteen) useista erilaisista, kauniista kivilajeista. Myös luonnonkiviä on jatkuvasti saatavilla. Valikoimastamme löytyy sekä perinteisiä että moderneja hautakiviä. Meillä on käytössä Kivilähteen Designer-suunnittelupalvelu, jonka avulla suunnittelemme muistomerkistä toiveidenne mukaisen luonnoskuvan. Luonnoskuvasta näkee kivessä olevat värit, koristeet ja elementit sekä tekstit sellaisena kuin ne oikeassa kivessä tulevat olemaan. Näette samalla kiven kokonaiskustannukset, ja mikä osa aiheuttaa minkäkin kulun. Tervetuloa siis käymään toimitilassammme, esittelemme teille erilaiset mallit. Henkilökohtainen suunnittelu kuuluu hautakiven hintaan eikä vielä sido teitä mihinkään.

Kun ostatte hautakiven kauttamme, pitää palvelumme sisällään:

  • Luonnoskuvan hautakivestä
  • Henkilökohtaisen suunnittelupalvelun
  • Lupahakemuksen seurakunnalta
  • Hautakiven kuljetuksen ja asennuksen hautapaikalle
  • Kahden vuoden oikaisutakuun: kivet saattavat ensimmäisinä vuosina kallistua ”kenolleen”
  • Tuotetakuun

Hautamuistomerkin tarkoitus

Hautamuistomerkki, joka on useimmiten kivinen, on muistojen pysyvyyden symboli. Hautapaikka ja muistomerkki ovat myös tärkeä hiljentymispaikka omaisille. Uudelle hautapaikalle valittavan hautamuistomerkin valinta on ainutkertaista, ja sen hankintaan kannattaa paneutua huolella. Erilaisilla muodoilla, pintakäsittelyillä ja koristeluilla hautakivistä voidaan tehdä yksilöllisiä ja persoonallisia. Niissä muistot ja tarina jatkavat elämäänsä.

Käytännön asioita

Hautamuistomerkin suunnitteluvaiheessa on hyvä pohtia, kuinka monta nimitietoa siihen halutaan jatkossa mahtuvan. Kiven enimmäiskoon määrittävät seurakunnan ohjeet ja hautapaikan koko.

Uudelle hautapaikalle voidaan pystyttää väliaikainen, puinen hautaristi, joka on haudalla pysyvän muistomerkin asentamiseen saakka. Hautakivet voidaan laittaa paikoilleen keväällä roudan sulamisen jälkeen ja siitä eteenpäin läpi kesän.

Lisäkaiverrukset ja muistolaatat

Kun vainaja haudataan olemassa olevaan hautapaikkaan, missä on jo hautausmuistomerkki eli kivi, tehdään kiveen lisäkaiverrus. Kiveen on mahdollista toteuttaa myös muistolaatta. Saat kauttamme lisäkaiverrukset ja muistolaatat ja hoidamme samassa yhteydessä tarvittaessa muistomerkin huollon.
Silloin kun kiveen tehdään lisäkaiverrus, tehdään kaiverrus paikan päällä hautausmaalla. Muistolaatta puolestaan on pronssinen tai metallinen laatta, johon kaiverrus tehdään, jonka jälkeen laatta asennetaan hautakiveen. Saatavana on hyvin monenmuotoisia ja erityyppisiä laattoja.

Hautakiven huoltaminen

Arvokkaan kiven huoltaminen edesauttaa sen kunnossa pysymistä. Huolto voi tarkoittaa tekstien ja koristeiden uudelleenkultauksia ja -maalauksia, kiven pesun sekä kivien oikaisua. Hoidamme myös kivien nostot ja siirrot, kun olemassa olevaan hautapaikkaan arkkuhaudataan vainaja.

Hautakiven puhdistus itse tehtynä

Hautakiven puhdistus on hyvä tehdä vuosittain. Jos haluat tehdä puhdistuksen itse, tässä Kaavin Kiven videossa opastetaan miten pesutyö tehdään.

Palveluluettelo

Löydät alla olevan luettelon kautta lisää tietoa eri palveluista. Listaus on aakkosjärjestyksessä. Kukin sivu aukeaa linkkiä klikkaamalla (linkki avautuu uuteen välilehteen):

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Hautakivet ja hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukkakauppa
Kuljetukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuuden tarjoilut
Perunkirjoitus

Tuhkahautaus