Arkku ja uurna ovat vainajan viimeinen vaate ja leposija

Arkun ja uurnan valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Useimmat pyrkivät valitsemaan sellaisen arkun ja uurnan, jotka olisivat olleet vainajan mielestä kauniita. Arkulla on myös käytännöllinen merkitys, sillä se suojaa vainajaa kuljetuksessa.  Arkun valitseminen onkin ensimmäisiä vastaan tulevia asioita hautajaisten järjestelemisessä. Kun arkku on valittu, voidaan vainajan kuljetusta ryhtyä järjestelmään. Tervetuloa toimitilaamme tutustustumaan arkku- ja uurnamalleihin.

Arkut

Suurin osa arkkumalleistamme on valmistettu käsityönä Suomessa. Koko valikoimamme on nähtävissä Oulun toimistomme Hautauspalvelu Kuusiniemen suunnittelupalvelussa. Sieltä löydät myös arkkujen hinnat. Kauttamme saa kotimaisen arkunvalmistajan SHT-tukun tuotteita (linkki avautuu uuteen välilehteen) sekä Virolaisen Baremin arkkuja.

Mallistomme kaikki arkut soveltuvat sekä tuhkaukseen että arkkuhautaukseen. Arkut ovat puisia tai kangasverhoiltuja. Tuhkauksessa puuarkku on ekologisin vaihtoehto.

Uurnat

Mikäli vainaja tuhkataan, tarvitaan arkun lisäksi uurna. Kuten arkuissa myös uurnissa näkyy huolellinen käsityö. Uurnat valmistetaan useimmiten puusta, mutta muitakin materiaaleja käytetään paljon. Kaikkein ekologisimpia uurnia ovat suomalaisesta luonnonsavesta käsin muotoillut Tierra Finlandian uurnat, jotka ovat täysin biohajoavia. Toinen kaunis ja ekologinen sarja on Benutreen uurnat, joissa osassa uurnia hintaan kuuluu muitopuu. Valikoimastamme löytyy muiden valmistajien saviuurnia sekä kangasverhoiltuja-, alumiinisia, paperimassasta sekä komposiittimateriaaleista valmistettuja uurnia.  Kaikki uurnamallimme ovat maatuvia.

Tuhkauurna haudataan useimmiten hautausmaalle hautaan, uurnan hautaaminen muualle vainajan valitsemaan paikkaan tai uurnan vesistöhautaus ovat yleistyneet viime vuosina. Autamme mielellämme myös tässä asiassa.

Lisätietoa tuhkahautauksesta löydät täältä

Peaceful mallisto

Valikoimiimme kuuluu myös Peaceful-tuotteet, joiden ideana on arkun päälle laitettava kaunis arkkuliina. Modernit arkkuliinat on suunnitellut PaolaSuhonen, Jukka Rintala ja Sasu Kauppi. Mallistosta löytyy sekä rohkeita että klassisen kauniita arkkuliinoja. Suunnittelijoiden kuosit löytyvät lisäksi tuhkauurnista ja modernista adressimallistosta. Kaikki Peacefullin tuotteet on valmistettu eettisistä luonnonmateriaaleista tai kestävistä kierrätysmateriaaleista.

Arkkuliinoja on sekä myytävänä että vuokrattavana. Arkkuliinan lisäksi tulee ostettavaksi hauta-arkku. Kirjoitimme artikkelin arkkuliinojen historiasta ja käytöstä.

Palveluluettelo

Löydät alla olevan luettelon kautta lisää tietoa eri palveluista. Listaus on aakkosjärjestyksessä. Kukin sivu aukeaa linkkiä klikkaamalla (linkki avautuu uuteen välilehteen):

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Hautakivet ja hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukkakauppa
Kuljetukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuuden tarjoilut
Perunkirjoitus

Tuhkahautaus